RO  EN


      „Artileria Modernă Română” este o revistă de specialitate militară pentru arma artilerie terestră, care publică articole pe teme de strategice, artă militară, învățământ și instrucție, tendințe de dezvoltare a artileriei, experiența artileriștilor dobândită în teatre de operații și cursuri internaționale, istoria și tradițiile armei, precum și alte domenii în conținutul cărora cadre care iubesc și slujesc artileria iși exprimă gândurile, simțămintele, experiența dobândită și preocupările de zi cu zi.
      Publicația este editată de un colectiv de redacție din Centrul de Instruire pentru Artilerie Terestră si Artilerie Antiaeriană „Ioan Vodă” din Sibiu în colaborare cu artileriștii din Forțele Terestre. Revista „Artileria modernă română” continuă tradiția „Revistei Artileriei”, al cărei prim număr a apărut la 1 ianuarie 1887.
      Revista a funcționat cu apariții lunare până în anul 1952 , fiind susținută de toți ofițerii de artilerie ai armatei. După o absență de 46 de ani, cu prilejul aniversării a 155 de ani de la înființarea artileriei române moderne, sub înaltul patronaj al șefului Statului Major al Forțelor Terestre, artileriștii au propus reluarea tradițiilor editării „Revistei Artileriei”. Astfel, sub ingrijirea unui colectiv de redacție din Școala de Aplicație pentru Artilerie și Rachete „Ioan Vodă”, la 10 noiembrie 1998 – Ziua Artileriei – reapare „Revista Artileriei” ca număr festiv. De la această dată, reluând tradiția editării „Revistei Artileriei” s-a adoptat o nouă denumire a revistei: „Artileria Modernă Română” .
      În anul 2002 publicația a primit număr standard internațional (ISSN) .

ULTIMUL NUMĂR AL REVISTEIARHIVĂ REVISTA ARTILERIA MODERNĂ ROMÂNĂ